Bokbloggsjerka 26 – 28 augusti

Datum: 2016-08-28 / Tid: 20:01:11 / Kategori: Samlingsinlägg
 
Lena: Läser just nu The White Princess av Philippa Gregory där man får följa Elizabeth of York, dottern till den kända monarken Elizabeth Woodville, mer är känd som The White Queen. Elizabeth of York måste nu gifta sig med sin ärkefiende, som dessutom precis har dödat hennes älskare ute på slagfältet, för att ena landet igen efter det långa kusinkriget. Livet vid det engelska hovet är fyllt med drama och jag älskar det! 

 
Emelie: Jag läser tre böcker just nu: The Bane Chronicles (som lite av en sidbok), The Pledge och Lady Midnight. Men jag tänker ändå välja Lady Midnight som huvudbok - eftersom att det är den jag är mest insatt i just nu. Lady Midnight följer Emma Carstairs, främst, fem år efter hennes föräldrar mördades under The Dark War. I den senaste boken av Cassandra Clare får vi följa Emma när hon försöker lösa hennes föräldrars mord - tillsammans med en problematisk romantik, allt i City of Angels. Jag är jätte exalterad över att kunna läsa den här boken, då jag äntligen läst ut både Infernal Devices och Mortal Instruments under sommaren. Hittills ligger den och svävar, kvalitetsmässigt, mellan Infernal Devices och Mortal Instruments. Jag älskar karaktärerna!

 
Elin: Läser just nu We'll Always Have Summer av Jenny Han. Det har gått två år sedan Conrad sa till Belly att hon skulle vara tillsammans med Jeremiah. Hon och Jeremiah har varit oskiljbara sedan dess, även börjat studera på samma universitet -- deras förhållande har inte varit så lyckligt som Belly hade hoppats det skulle vara. Och när Jeremiah gör det största mistaget en kille kan göra blir Belly tvungen att ifrågasätta om om det var sann kärlek. Har hon verkligen en framtid med Jeremiah? Har hon kommit över Conrad? Det är tid för Belly att bestämma sig för alltid, vem har hennes hjärta förevigt...  Livet vid Cousins Beach är fylld med drama och kärlek att det är så spännande så jag spricker!

 

Jag, En

Datum: 2016-08-25 / Tid: 20:04:12 / Kategori: Bok recension - Lena

Jag, En | David Levithan

Bokens Handling: Tänk dig att vakna upp i någon annans kropp varje dag, vakna upp till ett nytt liv. Ett nytt liv varje dag. För en dag. Så lever En, huvudpersonen i David Levithans nya roman. En vet inte varför eller hur det ens är möjligt. Det är bara så livet ser ut och alltid har sett ut. Varje dag ställs En inför nya situationer, nya relationer, nya sammanhang. Ingenting varar, ingenting får växa. För när man är gäst för en dag i en annan människas liv är det otänkbart att knyta an till någon, att skaffa vänner och familj. Omöjligt att hitta kärleken. Ändå är det precis vad som händer.

År: 2014 | Sidor: 336 | Serie: Ingen | Språk: Svenska

Första Meningen: Jag vaknar.

Tankar och Kommentarer: Vilken udda bok på alla sätt och vis. Vi får följa En dag för dag när han upplever mänsklighetens alla möjliga skrymslen och vrår. Och på något vänster lyckas En även att bli förälskad och en mycket ovanlig kärlekshistoria börjar. Jag gillade sättet den var skriven på och att man faktiskt blir påmind om att alla människors liv ser olika ut och att vi alla har våra egna kamper. Kärlekshistorien var kanske i sig inte den mest intressanta men en helt okej bok.


Veckans Bokbloggsfråga V. 34

Datum: 2016-08-24 / Tid: 21:20:54 / Kategori: Listor - Lena
 
Vad anser du, är bokbloggskommentarer idag ett minne blott? Får du fortfarande kommentarer? Skriver du själv kommentarer? Vilket forum är det som du numera håller kontakten med dina läsare och ni kan diskutera det du och andra bokbloggare har skrivit i dina inlägg? 

Personligen så har jag märkt av att det här med kommentarer går i vågor. Ibland kommenterar folk inläggen andra gånger gör dem inte det. Jag tror inte det är för att man inte läser bloggen eller att man inte vill kommentera heller utan det beror helt enkelt på den mänskliga faktorn och att man ibland inte orkar kommentera helt enkelt. Och det är ju helt okej. Jag uppskattar verkligen varenda kommentar jag får av er läsare och jag älskar att läsa era bloggar och att kommentera på dem. Jag får så många bra tips på böcker att läsa och hoppas att genom recensioner, tips och diskusioner även kan göra detsamma för er. För det här med böcker är ju så fantastiskt kul! 

RSS 2.0