The book queens' favoritförfattare

Datum: 2016-07-31 / Tid: 20:58:00 / Kategori: Samlingsinlägg
 
LENA - PHILIPPA GREGORY

Jag minns det som om det var igår. Jag och mamma var inne på Pocketshop under bokrean och strosade omkring utan något egentligen mål. Men så låg där en bok, med framsidan uppåt på ett bord och jag kände mig på något vis dragen till den. Det var ett färgglatt omslag med en kvinna i en grön gammal klänning på som stod framför ett fönster, man såg inte hennes ansikte men jag anade att hon stod där och kikade ut genom fönstret för att hon väntade på något...Och så börjar min resa med Philippa Gregorys fantastiska böcker om kvinnorna i den engelska historien. Det märks verkligen att hon lägger ner hela hjärtat och själen i sina karaktärer och att hon efterforskat väldigt länge om platser och händelser. Jag ser fram emot att sluka fler av hennes vackra böcker i framtiden.

Favoritböcker: The White Queen, The Kingmaker´s Daughter och The Queen´s Fool.

 
ELIN - RAINBOW ROWELL
 
Det är väl ingen som har gått miste om denna fantastiska författare. Hon skriver så man älskar böcker mer än vad man kanske inte trodde var möjligt och när man väl börjar läsa någon av hennes böcker, ja då är det inte lätt att lägga ner den. Jag kommer inte dirket ihåg när jag upptäckte Rowell och har inte direkt något minne hur jag började läsa hennes böcker, tror jag hittade Eleanor & Park på PocketShop eller min lokala bokhandel och tyckte den såg bra ut så köpte den men inte visste jag att jag skulle äga alla hennes böcker idag och vara ett stort fan.
 
Mina Favoritböcker: Eleanor & Park, Fangirl, Attachments och Carry On. 
 
 
 EMELIE - STEPHEN KING 
 
Vart ska man börja med den här författaren? Varje gång jag läser en King-bok hamnar jag i en slags litterär koma, var jag tänker att jag aldrig kommer kunna läsa igen. Hur ska jag kunna läsa något annat efter det här - det här som inget kan mäta sig emot? Det känns som en omöjlighet - ingenting kan mäta sig mot Stephen King. Självklart slutar det med att jag läser igen - och så går hjulet runt. Men det finns verkligen något magiskt med hans böcker - en välskriven, chockerande magi. Under the Dome (vars serie inte är värd titeln) är min favorit. Den är så heltäckande så att man inte vet något annat än den fiktiva värld man läser om. Det finns hundratals karaktärer - men man lär känna varenda en, och det är en konst. Stephen King's litteratur är en konst - och hur bra böcker jag än läser, kommer alltid Stephen King slå det för mig. Med milslånga avstånd.

Book Tag - Elin

Datum: 2016-07-31 / Tid: 18:23:00 / Kategori: Listor - Elin
 
1. Vilken är din favoritbok?
Åh så svårt att bara välja en.. men om jag måste välja så väljer jag The Perks Of Being A Wallflower av Stephen Chbosky. 
 
2. Vem är din favorit författare? 
Veronica Roth, Jenny Han, Stephen Chbosky, John Green, J K Rowling och Rainbow Rowell.
 
3. Vilken genre föredrar du helst?
Jag läser mest allt inom YA genre.
 
4. Vilken är din favorit bokserie?
The Divergent Series av Veronica Roth, The Hunger Games trilogi av Suzanne Collins, Harry Potter av J K Rowling och The Maze Runner av James Dashner.
 
5. Vilka böcker hatade du att läsa i skolan?
Allt, verkligen. Jag gillade de böcker jag valt ut, men de som jag var tvungen att läsa till skolan, var tråkigt, ointressant och långsamma.
 
6. Vilken var den första boken du läste som barn? 
De jag kommer ihåg var LasseMajas Detektivbyrå av Martin Widmark.
 
7. Bokaffär eller bibliotek?
Bokaffär!
 
8. Hur många böcker äger du?
Totalt = 56 böcker. Och fler att bli köpta!
 
9. Läser du innan du ska sova?
Nej, jag lyckas alltid bli för trött för att orka.
 
10. Vad är din mest bekväm position att läsa i?
Sittande, helst i soffan eller i sängen.
 

 
11. Vilken är den senaste bok du läst?
Läste ut: Me Before You av Jojo Moyes. Läser just nu: We'll Always Have Summer av Jenny Han.
 
12. Vilket citat från någon bok kommer aldrig att glömma?
“You only get one life. It's actually your duty to live it as fully as possible.” 
― Jojo MoyesMe Before You
 
13. Science Fiction eller Fantasy?
Science Fiction.
 
14. Vilken bok ångrar du att du läste?
Ingen av dem. Hittills har jag inte läst en extremt dålig bok, även de värsta böcker jag har läst var underhållande på ett sätt.
 
15. Hur stor är din bokhylla?
Jag har en normalstor Billy bokhylla från IKEA, och det är inte fullt ännu, så stor nog!
 
16. I genomsnitt, hur många böcker läser du per år?
Det går verkligen upp och ner men mellan 1-10 böcker per år.
 
17. Vilken bok kan du läsa hundratals gånger och aldrig trött på?
The Divergent Series, Harry Potter och The Perks Of Being a Wallflower.
 
18. Gillar du att läsa utomhus?
Det beror på men jag föredrar helst inomhus!
 
19. Vad är den största lärdomen du lärt från en bok?
 Har dåligt minne så kommer inte på något såhär on the spot..
 
20. Det senaste året, vilken är den bästa bok du har läst?
Me Before You av Jojo Moyes. 

2 uppkommande filmatiseringar

Datum: 2016-07-31 / Tid: 11:20:14 / Kategori: Filmatiseringar - Emelie, Uppkommande - Emelie
 
BRAIN ON FIRE AV SUSANNAH CAHALAN
 
Jag visste inte vad det här var för ens jag läste om böcker som skulle bli till filmer. Vad jag har lärt mig hittills dock är fyra saker. 1. Filmen är klar. 2. I skådespelarskaran hittar vi bland annat Cloe Grace Monetz och Richard Armitage. 3. I Brain on Fire följer vi en ung kvinnas snabba fall till galenskap. 4. Brain on Fire är en biografi. Det här handlar alltså om författaren Susannah Cahalan och hennes "month of madness". Cahalan blev tydligen akut sjuk med en mystisk sjukdom när hon var 24 - och Brain on Fire ska djupdyka i upplevelser under denna sjukdom, om jag har förstått rätt. Jag tycker i alla fall boken (och filmen, duh) låter väldigt intressant. Brain on Fire har inget releasedatum ännu.
 
 
AMERICAN PASTORAL AV PHILIP ROTH
 
Har ni sett trailern bakom den här uppkommande filmatiseringen? Den ser helt fantastiskt ut. Vi hittar Ewan McGregor både i regissörsstolen och bland skådespelarna i American Pastoral som handlar om en man som ser sitt perfekta liv falla samman när hans dotter hittar en ny politisk tillhörighet efter det andra världskriget. Förutom McGregor finner vi även välkända ansikten i Dakota Fanning och Jennifer Connelly. American Pastoral intresserar mig verkligen - dels för att det här egentligen är Ewan McGregor's riktiga debut som regissör och dels för att trailern är fantastisk. Ni kan se den här. American Pastoral har premiär i oktober.
 

RSS 2.0