Fragments

Datum: 2016-09-19 / Tid: 21:35:00 / Kategori: Bok recension - Lena
Fragments | Dan Wells


BOKENS HANDLING:
After discovering the cure for RM, Kira Walker sets off on a terrifying journey into the ruins of postapocalyptic America and the darkest desires of her heart in order to uncover the means and a reason for humanity's survival.

ÅR: 2013 | SIDOR: 482 | SERIE: Partials #2 | SPRÅK: Engelska

MINA TANKAR: Jag älskar handlingen och karaktärerna i denna bokserie. Detta är alltså del 2 i serien om framtidens Amerika där jorden har råkat ut för ett virus som heter RM. Inte bara människorna blir påverkade av detta virus utan även partials börjar att dö. Partials är en version av krigsmaskin som ser exakt ut som en människa och som nu helt plötsligt börjar att dö ut vid 20-års åldern. I del 2 får vi följa Kira och Samm när de försöker att hitta hemligheten till botemedlet mot RM. Vi får följa dem genom ett farligt Amerika där dem inte bara står mot ett fullskaligt krig mellan partials och människor utan även måste ge sig igenom de mest ödesdigra och livsfarliga landskap där genmanipulerade rovdjur befinner sig.

Längden på böckerna avskräcker mig dock en hel del och jag kommer säkerligen att vänta ett par år innan jag läser den sista delen. Men det är en riktigt bra serie och om man vill läsa någonting helt nytt är detta bokserien för er.


DIverseathon wrap-up

Datum: 2016-09-19 / Tid: 08:02:24 / Kategori: Allmänt - Emelie
 
1. Ash av Malinda Lo ★★★★★
2. Between Shades of Gray av Ruta Sepetys ★★★★★
3. Girl In Pieces av Kathleen Glasgow ★★★★☆
4. Written In The Stars av Aisha Saeed ★★★★☆
 
Vilken bok tyckte jag var bäst? Jag tyckte ganska överlägset att Between Shades of Gray var den bästa boken jag läste under den här veckan, även fast jag oväntat nog gav Ash samma betyg. Om jag hade läst Girl In Pieces och Written In The Stars innan jag läste Between Shades of Gray hade dessa antagligen också fått fem stjärnor, men efteråt kunde ingenting bli lika bra. Kul hur olik min wrap-up är min tbr.

diverseathon TBR

Datum: 2016-09-10 / Tid: 16:08:00 / Kategori: TBR - Emelie
 
Diverseahton är en reaktion mot en motbjudande video som dök upp på Youtube för ett tag sedan. Den här läsmarathonet går ut på att man ska läsa böcker om diversity under en vecka. Utan regler. Utan minst och högst antal böcker. Man får göra lite vad man vill, bara det handlar om diversity. Jag har valt att mest behandla psykisk ohälsa i mitt läsande under diverseathon, med Every Last Word och All the Bright Places, då det är vad jag mest kan relatera kring men ändå vill få en djupare syn på. Men sedan har vi även As I Descended, en re-telling av Macbeth men med två kvinnliga huvudkaraktärer, så här handlar det istället för psykisk ohälsa om lgbt.
 
#Diverseathon börjar 12 september och håller på hela veckan.

RSS 2.0