The book queens' favoritförfattare

Datum: 2016-07-31 / Tid: 20:58:00 / Kategori: Samlingsinlägg
 
LENA - PHILIPPA GREGORY

Jag minns det som om det var igår. Jag och mamma var inne på Pocketshop under bokrean och strosade omkring utan något egentligen mål. Men så låg där en bok, med framsidan uppåt på ett bord och jag kände mig på något vis dragen till den. Det var ett färgglatt omslag med en kvinna i en grön gammal klänning på som stod framför ett fönster, man såg inte hennes ansikte men jag anade att hon stod där och kikade ut genom fönstret för att hon väntade på något...Och så börjar min resa med Philippa Gregorys fantastiska böcker om kvinnorna i den engelska historien. Det märks verkligen att hon lägger ner hela hjärtat och själen i sina karaktärer och att hon efterforskat väldigt länge om platser och händelser. Jag ser fram emot att sluka fler av hennes vackra böcker i framtiden.

Favoritböcker: The White Queen, The Kingmaker´s Daughter och The Queen´s Fool.

 
ELIN - RAINBOW ROWELL
 
Det är väl ingen som har gått miste om denna fantastiska författare. Hon skriver så man älskar böcker mer än vad man kanske inte trodde var möjligt och när man väl börjar läsa någon av hennes böcker, ja då är det inte lätt att lägga ner den. Jag kommer inte dirket ihåg när jag upptäckte Rowell och har inte direkt något minne hur jag började läsa hennes böcker, tror jag hittade Eleanor & Park på PocketShop eller min lokala bokhandel och tyckte den såg bra ut så köpte den men inte visste jag att jag skulle äga alla hennes böcker idag och vara ett stort fan.
 
Mina Favoritböcker: Eleanor & Park, Fangirl, Attachments och Carry On. 
 
 
 EMELIE - STEPHEN KING 
 
Vart ska man börja med den här författaren? Varje gång jag läser en King-bok hamnar jag i en slags litterär koma, var jag tänker att jag aldrig kommer kunna läsa igen. Hur ska jag kunna läsa något annat efter det här - det här som inget kan mäta sig emot? Det känns som en omöjlighet - ingenting kan mäta sig mot Stephen King. Självklart slutar det med att jag läser igen - och så går hjulet runt. Men det finns verkligen något magiskt med hans böcker - en välskriven, chockerande magi. Under the Dome (vars serie inte är värd titeln) är min favorit. Den är så heltäckande så att man inte vet något annat än den fiktiva värld man läser om. Det finns hundratals karaktärer - men man lär känna varenda en, och det är en konst. Stephen King's litteratur är en konst - och hur bra böcker jag än läser, kommer alltid Stephen King slå det för mig. Med milslånga avstånd.

RSS 2.0